Hry sú úžasné. Na tom sa hádam zhodneme všetci. Poskytujú zábavné, hlboké zážitky a čistú radosť spôsobom, ktorý nemôže zatiaľ poskytnúť žiadne iné médium. Odoberajú z nás tlak z každodenných problémov a dávajú nám príležitosť stráviť čas s našimi priateľmi, blízkymi a inými hráčmi podobného zmýšľania po celom svete. Silu hier a ich vplyv na spájanie ľudí nemožno poprieť.

Keďže hry sú tak úžasné, ako sú, bolo by skvelé keby si ich mohol vychutnať a užiť naozaj každý. Pre niektorých s určitým fyzickým alebo mentálnym postihnutím však nie je klasické hranie počítačových hier možné. Fyzické postihnutie môže potenciálnemu hráčovi brániť v používaní klasických ovládacích prvkov potrebných pre hranie a postihnutie kognitívnych funkcií ako sú sluch zrak majú vlastnú kategóriu obmedzení hráča.

Toto je miesto, kde prichádza spoločnosť SpecialEffect. Charitatívna organizácia založená v Spojenom kráľovstve prináša zábavu a začlenenie do života ľudí s telesným postihnutím tým, že im pomáha hrať hry. Každý rok SpecialEffect organizuje jeden špeciálny deň, ktorý dáva vývojárom príležitosťou podporiť ich cieľ. Jeden deň sa výťažok z nákupu zapojených hier dostane na SpecialEffect a prináša radosť z počítačových hier ľuďom so zdravotným postihnutím.

Angry Birds 2 patrí do kategórie hier ktorým “to nie je jedno” a každoročne sa do tejto peknej akcie zapájajú. Celý deň 28. septembra všetky výnosy z nákupov v aplikácii Angry Birds 2 z Veľkej Británie prejdú na SpecialEffect. Aj s vašou pomocou môžeme odstrániť bariéry, ktoré bránia ľuďom so zdravotným postihnutím, aby zažili úžasné hry!