ANGRY BIRDS je najpopulárnejšou a najznámejšou aplikáciou takzvaných “šikovných telefónov” (Smartphone).

Hra sa veľmi rýchlo po svojom uvedení prebojovala na čelo rebríčkov sťahovanosti do zariadení Iphone a následne na Androidové zariadenia. V súčasnosti je hra Angry Birds dostupná pre iPhone, iPad a iPod Touch, ale aj pre všetky zariadenia bežiace na systéme Android, na Smart zariadeniach Nokia, Intel a za posledných 12 mesiacov sa tento fenomén mobilného sveta prebojoval aj do klasických PC, či už prostredníctvom FACEBOOKU, internetového prehliadača Google Chrome vo voľných verziách, resp. ako klasická počítačová hra v platenej verzii.

Prežitie rozhnevaných vtákov je v stávke. Zelené ošípané vykradli vajcia vtákom, ktoré na nich chystajú pomstu. V hre sú k dispozícii deštruktívne sily rozhnevaných vtákov, ktoré majú za úlohu zrúcať opevnené hradby ošípaných. Vtáky sú ochotné nasadiť vlastné telá, aby zdemolovali hradby a tak zachránili svoje potomstvo.


História

Hru Angry Birds – “Nahnevané vtáky” vyvinula Fínska firma Rovio v decembri roku 2009. 12 miliónov stiahnutí na platformu od Apple – iOS prinútilo tvorcov hry prepracovať hru aj na ostatné dostupné mobilné platformy. V roku 2010 bola hra Angry Birds označená ako najlepší skokan herného priemyslu a keď na celom svete dosiahla v máji 2012 viac ako 1 miliardu stiahnutí a ku koncu roka 2012 263 miliónov aktívnych hráčov, začalo sa hovoriť o najúspešnejšej mobilnej aplikácii všetkých čias, ktorú bude len ťažké prekonať…

V roku 2012 uzavrel tvorca hry Angry Birds – spoločnosť ROVIO strategické partnerstvo s najväčším výrobcom Televízorov na svete – spoločnosťou Samsung a „NAHNEVANÉ VTÁKY“ sa mohli hladkým preletom presunúť z mobilných zariadení a PC priamo do obývačiek vašich domovov. Nové televízory  podporujú bezdotykové ovládanie a tak môžete túto fenomenálnu, veľmi chytľavú a jednoduchú hru hrať z pohodli svojho gauča.