Návšteva najväčšieho “hračkárskeho” veľtrhu v Nemeckom Norimbergu sa pre nás už stáva pravidlom a preto sme tento veľtrh nevynechali ani v roku 2015.

Treskúca zima a neustále sa striedajúca poľadovica s dažďom na nemeckých diaľniciach nás predsa nemôžu odradiť od prechádzky po teplučkých Norimberských halách. Naše tohtoročné pátranie bolo zamerané nie len na Angry birds produkty. Snažili sme sa nájsť stále populárnejšie inteligentné a interaktívne hračky, ktoré by sme boli schopní “dotiahnuť” na Slovensko a do Čiech a potešiť tak všetkých našich fanúšikov niečim novým, sviežim a unikátnym.

Konečne sme sa dozvedeli termín premiéry Angry Birds Movie! Tá je v Slovenských a aj Českých kinách je naplánovaná na 12.5.2016. Samozrejme predpokladáme že budú aj nejaké predpremiéry 11.5.2016 – ako to už s takto očakávanými kasovými trhákmi býva. Takže milí Angry Birds fanúšikovia – poznačte si tento termín vo svojich kalendároch, bude to podľa dostupných upútavok stáť za to:-) K filmu Angry Birds majú byť od Apríla 2016 dostupné aj nové plyšové hračky, fanúšikovský “merchandise” a tak isto bolo zo strany Rovia sľúbené prekvapenie, takže ostávame v očakávaní.

Okrem Angry Birds, kvôli ktorým sme predsa merali tie nespočetné kilometre nás zaujala ešte jedna zaujímavá dvojica. Máša a medveď, tak dobre známa v našich končinách, to dotiahla aj na Spielwarenmesse 2015. A nie hociako. Máša mala spolu s medveďom Miškom jednu z najväčších expozícií u Simba Group a teda musíme uznať že sa chystá obrovská invázia tejto dvojice prioritne do západnej európy a časom možno USA.

Technologickým trendom na výstave vládli v roku 2015 robotické stavebnice pre malých budúcich vedátorov, ale rozšírila sa aj ponuka tradičných drevených hračiek. Mnoho výrobcov sa sústredí na EKO hračky z kartónu a dreva. Tento trend sa snaží zachytiť aj jeden z najväčších výrobcov hračiek na svete – LEGO. Lego prisľúbilo že bude investovať nemalé prostriedky aby nahradilo súčasný plast vo svojich produktoch “niečim ekologickejším”.

Ak by sme mali našu návštevu zhrnúť, bola úspešná, inšpiratívna, no zanechala v nás aj dojem stále silnejúcej globalizácie v odvetví hračiek. Aj veľmi nenápadné postavičky ktoré sú úspešné len na individuálnych “skrytých” trhoch sa v tomto globálne prepojenom priemysle rázom stávajú celosvetovo distribuovanými produktmi.

Našu fotogalériu z tohtoročnej výstavy nájdete tu:

http://www.angrybirds.sk/blog/hra-angry-birds/angry-birds-na-najvacsej-vystave-hraciek/

Už teraz sa tešíme na Spielwarenmesse 2016, toľko prekvapení na tak “malej” ploche si predsa nemôžeme nechať újsť.