Je ťažké nestratiť sa v takom ošiali hračiek, dojmov, ľudí, maskotov, noviniek a…..už ste sa stratili? 🙂

My sme sa sa teda nestratili ani v roku 2016 pri návšteve najväčšej výstavy hračiek konajúcej sa na Európskom kontinente už tradične v najchladnejšom mesiaci roka. Od 27. januára až do 1. februára sme brázdili uličky 12tich hál, aby sme Vám priniesli najčerstvejšie informácie o novinkách zo sveta hračiek, hier, filmov, obľúbených postavičiek, či nových “budúcich” hrdinov detských svetov.

Organizátori si tento rok ako hlavú tému vybrali “licencie” a teda licencované produkty vo svete hračiek. Okrem už skoro tradičných STAR WARS, ktoré udrú do kín každý december, sme natrafili aj na iné zaujímavé oživenia. Veď čo taký POKÉMON? Nestálo by snáď za to zaspomínať si v novom šate v mobilnej aplikácii?

Roku 2016 budú neodškriepiteľne okrem “licencií” vládnuť naďalej mobilné aplikácie a neustále zvyšujúci sa presun detskej zábavy mimo TV, konkrétne do mobilných zariadení, na YouTube a iné video platformy, do interaktívnych knižiek s hovoriacimi perami, do vyrastajúcich tematických zábavných parkov…

Poviem vám, je na čo sa tešiť! Len občas človeka napadne či toho nie je priveľa a popri tom všetkom sa nezabúda na hlavnú myšlienku hračky – prostriedku na oddych, zábavu, učenie sa a tvorbu predstavivosti.

“Naši” Angry Birds by to mali tento rok rozbaliť na filmových plátnach v máji a podľa ostro strážených ukážok a informácií to bude BOMBA! Alebo Bomber? 🙂 Veľmi nás teší že v Roviu si stále veria a pracujú na skvelej značke a jej zotrvaní vo svete zábavy a detí. Veď na Angry Birds vyrástla celá generácia mladých, tak ako kedysi vyrástla generácia detí na Rubikovej kocke či kultovej vreckovej hre “No počkaj zajac”!. A to už nehovorím o vreckovom Tetrise…

Pravdou však je že do všetkého sa neúprosne tlačia Star Wars, ktoré nájdete v akejkoľvek mysliteľnej forme! Uteráky, tričká, detské šmýkačky, gumené lopty, plyšáky, balóniky a párty riad, angličáky, koberce…hmmm, určite som niečo nespomenul, ale to nevadí, pretože na čokoľvek si pomyslíte, je na to prilepiteľná všemohúca značka STAR WARS. Ako by sa vystavovatelia pretekali na čo ju ešte použijú.

Je však milé že aj v takomto “vesmírnom” svete si stále nájde miesto a detskú poznornosť milá postavička typu RED, Bomber, Stella, ale aj novodobá hviezda YouTube – Máša a jej vychovávateľ medveď Miško.

Výber fotografií z veľtrhu nájdete tu:
http://www.angrybirds.sk/blog/v-obchodoch/fotoreport-zo-spielwarenmesse-2016/