Mnoho svetových lídrov sa v súčasnosti zišlo v Glasgowe na konferencii OSN o zmene klímy, aby zjednotili svet pri riešení klimatickej krízy. Vlády a mestskí úradníci na celom svete sa zaväzujú, že sa do určitého roka stanú uhlíkovo neutrálnymi, a nič z toho sa ani chvíľu nedeje. Klimatická kríza je najväčšou a najakútnejšou hrozbou našej generácie a našej doby a budúcnosť planéty je potrebné brať vážne.

Preto chceme teraz konať aj my v Rovio. Zaviazali sme sa dosiahnuť uhlíkovú neutralitu v roku 2022. To znamená, že akýkoľvek CO2 uvoľnený do atmosféry z našich operácií je kompenzovaný ekvivalentným množstvom prostredníctvom certifikovaných klimatických projektov.

Keď dosiahneme uhlíkovú neutralitu, chceme si byť istí, že to robíme správne. Budeme spolupracovať s externým konzultantom, aby sme prepracovali a overili naše výpočty emisií CO2, ako aj kompenzácie, ktoré robíme. Uhlíková neutralita sa týka emisií, ktoré vznikajú pri našich vlastných prevádzkach (rozsah 1 a 2) a emisií, ktoré vznikajú v našom hodnotovom reťazci (rozsah 3).

Pre nás to nie je nič nové. Ako pritiahnuť našu váhu v súvislosti s klimatickou núdzou je na našom pláne už nejaký čas. Taktiež sme už urobili veľa krokov smerom k uhlíkovej neutralite, a preto sme si tak istí, že do budúceho roka môžeme dosiahnuť úplnú uhlíkovú neutralitu. Od roku 2018 sme kompenzovali ročný uhlíkový dopad našej centrály v Espoo, ako aj všetky lety, ktoré naši zamestnanci podnikli v Espoo a Štokholme. V septembri 2019, keď sme sa pripojili a zakladali Playing for Planet Alliance, sme sa zaviazali plne kompenzovať uhlíkové emisie našich hráčov, ktorí nabíjajú svoje zariadenia.

Ide o ambiciózny cieľ, ktorý si bude vyžadovať cieľavedomé úsilie všetkých v spoločnosti. Tu však nekončíme. Budeme pokračovať v našej ceste smerom k vedecky podloženým cieľom s nulovou čistotou, kde sú všetky emisie znížené na nulu alebo neutralizované trvalým odstránením. Nebude to jednoduchý čin, pretože si vyžaduje pokrok v technológii aj infraštruktúre, ale sme pripravení tvrdo pracovať na vyriešení týchto výziev.

Naším poslaním je vytvárať radosť a chceme udržať planétu, kde je to možné, pre budúce generácie.