Spoločnosť ROVIO, tvorca legendárnych a stále neprekonaných Angry Birds ohlásila ďalšiu novinku na scéne – Angry Birds Evolution. Podľa slov hovorcu spoločnosti ide o prirodzenú a nevyhnutnú evolúciu so zachovaním pôvodných prvkov originálnych Angry Birds. Malo by ísť o hru postavenú na princípe RPG s grafikou na úrovni herných konzol. Áno čítate správne – grafika na úrovni hernej konzoly v mobilnom zariadení! Na čo sa tešíme najviac? Malo by ísť o naozajstnú evolúciu v rámci ktorej vyrastú z milých postavičiek s ktorými sa hrá mladšia sestra trénovaní a silní jedinci!

Podľa náhľadov si nektorí noví vtáci (ak ich ešte stále môžeme nazývať vtákmi) prepožičali vzhľad od najpopulárnejších komixových hrdinov minulosti a súčasnosti. Dokopy by do letky Angry Birds malo pribudnúť okolo 100 nových postavičiek v rôznych štádiách evolúcie. Evolúcia však neprebieha len na strane nahnevaných vtákov. Novú armádu prasiat by mal viesť Don Bacon, ktorý chce prestavať idylický “vtáčí ostrov” na hotelovú sieť.

RPG hry sú jedným z kľúčových nástrojov ktoré Rovio využíva na prilákanie a udržanie fanúšikov. Svieži vzhľad, vtipné situácie, hlboký strategický RPG boj a Pop-kultúra by mali zabezpečiť úspech tejto novej hry pre mobilné zariadenia. Dosť bolo rečí, najlepšie bude ak si novinku stiahnete a začnete “drviť”!

Angry Birds Evolution vznikala v spolupráci s Mníchovským herným štúdiom Chimera Entertainment. Od 15 Júna (dnes) bude hra celosvetovo dostupná na oboch hlavných platformách (Android a Apple).