Angry Birds je stále najobľúbenejšou hrou súčasnosti. Existuje online, na tabletoch i mobiloch, hrajú ju dokonca kozmonauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici. A teraz vznikla v obrej podobe ako fasáda domu.

Domy sú čím ďalej interaktívnejšie. Ale aby sa celý dom zmenil na obriu videohru Angry Birds, to tu ešte nebolo.

Dom ako videohra Angry Birds

Vytvoril ju Ric Turner, bývalý kreatívec v štúdiu Disney. Pre svoju rodinu a susedov vytvoril displej z 20000 LED diód, ktoré ovláda pomocou dvoch počítačov. Sám naprogramoval algoritmy, ktoré rozsvecujú svetlá v podobe prasiat a vtákov tak, aby to zodpovedalo hre. Hráč teda len zamierením ovládača program spustí a deje sa to, čo na displeji počítača. Len v päťmetrovej veľkosti. Systém je naviac z hľadiska spotreby elektriny veľmi úsporný – jedna hra stojí (v prepočte) len 2 centy.

Pán Turner umožňuje, aby si Angry Birds ľudia zahrali z chodníka a vďaka pätnásť metrovej šnúre ovládača dokonca i z automobilov zaparkovaných na krajnici. Audio zaisťuje veľká hi-fi súprava a zvuky sú prenášané tiež do miestnej rozhlasovej siete, aby si hru mohli užiť i ľudia, ktorí sa k Turnerovcom nedostanú. Ric Turner už s podobnými záležitosťami má viac skúseností – vlani napríklad na svojom dome rozbehol inú slávnu hru, vtedy to bol Guitar Hero. Vďaka tomu si rodina mohla zvyknúť na desiatky cudzích áut, ktoré im v dlhých frontách parkujú pred domom, aby si na jeho fasáde mohli zahrať najväčšiu počítačovú hru sveta.

Zdroj: http://www.dumazahrada.cz